Víte, jaký je optimální index vaší hmotnosti?

Co vlastně znamená optimální váhový index a proč byste si ho vůbec měli zjišťovat? Proto, abyste věděli, jak si „stojíte“. Zda váš život se ubírá správný směrem. Nenechte se ukolébat řečmi vašich kolegů, že dobře vypadáte, a to kilo navíc, že přece nemusíte řešit. Podívejte se pozorně na toho, kdo vám to říká – není zrovna on obézní? Je nasnadě, že takový člověk má jiné měřítko a jiný pohled než člověk, který žije zdravě a netrpí nadváhou.více osob od hubených po silně obézní
Jestliže jste díky bmi výpočtu zjistili, že patříte do rizikové skupiny, neváhejte se obrátit na profesionálního výživového poradce, který má bohaté zkušenosti. Najděte si reference a jděte opravdu tam, kde znají a umí poradit. Tam, kde mají zázemí a širokou síť profesionálů a mají výsledky.
Možná zjistíte, že bmi index se může posoudit i jinak, než to zpočátku vypadá. Člověk stejné výšky, věku, váhy může mít stejný index, a přesto jiný. Zde se totiž musí posoudit do hloubky i další atributy. Například změřit podkožní tuk i svaly.
Aktivní sportovec může být „těžší“ díky nabrané svalové hmotě, ale na váhu nemusí být obézní. Proto je vhodné navštívit poradce, který vezme váš výpočet informativně a hlavně – má k dispozici i různá měření. Důležitým přístrojem je měření tuku v těle v porovnání se svalovinou. Díky profesionálnímu přístupu budete stále pod dohledem a při každé návštěvě projdete měřením a porovnáním, jak si vlastně vedete – zda ubývá tuk, a naopak přibývají svaly. Vy sami to nepoznáte. Proto je dobré vyhledat odbornou pomoc a spolehnout se na zkušenost a praxi člověka, který vám poradí, jak nastartovat zdravý životní styl.obézní muž trpící cukrovkou
Zbavte se nadbytečných kilogramů a ulevte vašim přetíženým kloubům a páteři. Začněte se více hýbat, najděte sport, který vás bude bavit. Nemusíte hned začínat s přespolním během! Začínejte postupně. Zařaďte více pohybu na čerstvém vzduchu. Nejen, že se okysličuje mozek a dostáváte dobou náladu, ale při chůzi procvičujete svaly a ulevujete páteři.